وب سایت رسمی دهیاری روستای شهاب الدین =>درباره روستای شهاب الدین 
      Home       Gallery        Search         Contact Us امروز يكشنبه 02/دي/1403

 
 
 

 

  ولادت حضرت زینب ...
  دومین دیدار تیم ...
  برگزاري شب وفات ...
  چین: شبکه های ...
  سومین شناور دریای ...
  ارائه دستگاه هوشمند ...
  گناه کساني که ...
  اوباما با خودکار ...
  فرماندار نكا درهمايش ...
  درباره روستای شهاب ...

 

 
فاضل صدقی

 

  درباره روستای شهاب ...

اوباما با خودکار ...

فرماندار نكا درهمايش ...

ارائه دستگاه هوشمند ...

سومین شناور دریای ...

چین: شبکه های ...

گناه کساني که ...


 

 

RSS 2.0

 


:نوع مرورگر
Mozilla

: زبان سیستم عامل
English

آی پی :
18.222.119.19

 



به وب سایت رسمی دهیاری روستای شهاب الدین خوش آمدید

  به اطلاع شما دوستان ، همشهريان و بازديدكنندگان محترم مي رسانيم كه در جهت بهبود و هرچه نزديكتر شدن همكاري  بين دهياري و اهالي محترم روستاي شهاب الدین،‌ وب سايت دهياري اين روستا راه اندازی شد . به ياري خداوند متعال دهياري در نظر دارد گزارش عملكرد هاي خود را از طريق اين سايت به استحضار مردم محترم روستا رسانده ، و از همين طريق هم منتظر هرگونه انتقاد يا پيشنهاد سازنده شما جهت بهبود كارايي دهياري هستيم ...

برای دیدن بهتر این سایت پیشنهاد می کنیم آخرین نسخه مرورگر موزیلا فایرفاکس را دانلود کنید

با آرزوي توفيق روزافزون براي همه هموطنان عزيز


   دهیاری شهاب الدین  دهیاری شهاب الدین درباره روستای شهاب الدین

   درباره روستای شهاب الدین


1- نام روستا: شهاب الدین

2- دهستان: قره طغان

3- بخش: مرکزی

4- شهرستان: نکا

5- فاصله با مرکز شهر: 6کیلومتر

6- ارتفاع از سطح دریا:31 متر (طول و عرض جغرافیایی) 51 17 53 طول و 8 42 36 عرض

7- مساحت کل روستا: حدود 380هکتار

8- مساحت روستا: حدود 16 هکتار

9- جمعیت : 611 نفر 304 نفر مرد و 307 نفر زن که تعداد 18 نفر زیر 6 سال و تعداد 20نفر از 6 سال تا 15 سال و تعداد350نفر از 15 سال تا 40 سال و تعداد 170نفر از 40 تا 60 سال و تعداد 40نفر بالای 60 سال

10- تعداد خانوار : 158

11- سطح زیر کشت : 360 هکتار

12- نوع کشت: ابی و دیم

13- نوع گونه های کشت: گندم130هکتار ، جو20 هکتار، گلزا 100 هکتار و برنج 280 هکتار (40هکتار پر محصول و 240هکتار طارم)

14- شیوه کشت : نیمه مکانیزه

15- کشت جالیزی : کاهو 20 هکتار

16- سبزیجات : شوید ، جعفری، گشنیز، اسفناج،تربچه، تره

17- گیاهان دارویی: کاسنی، گزنه، گل گاوزبان،

18- درختان: افرا، اوجا، توسکا، گردو، چنار،

19- باغات: مرکبات (تامسون 10 هکتارو نارنگی 2 هکتار) و هلو اهم از شلیل ،زعفرانی، البرتا و ... 15 هکتار

20- دام: گوسفند 1600راس که بصورت سنتی انجام می گیرد، گاو 25 راس به صورت سنتی،

21- ماهی : آبندان پرورش ماهی به میزان 23 هکتار و حوضچه پرورش ماهی 3000متر

22- موقعیت روستا و امکانات: جاده ورودی روستا به میزان 350متر اسفالت شده و بقیه راه شوسه است ، پل کشاورزی به تعداد 8 پل که سیمانی می باشد، دارای برق از سال 1355 که در سال1380 با پرداخت بیست هزار تومان به ازای هر خانوار شبکه برق روستا ترمیم شد، گاز در سال 1379 با پرداخت یکصدهزار تومان حق انشعاب توسط خانوار گاز رسانی انجام شد، تلفن در سال 1377 با پرداخت دویست ده هزار تومان برای هریک امتیاز روستا دارای تلفن گردید، آب در سال 1364 توسط اهالی لوله گزاری شد و چاه آب نیز حفر گردید .

23- موقعیت بهداشتی: روستا دارای خانه بهداشت می باشد که در سال 1380ساختمان آن احداث گردید. و بهورز روستا هرماهه بهداشت روستا و خانواده ها را کنترل می کند.

24- وضعیت آموزشی : روستای شهاب الدین در چندین سال قبل از انقلاب دارای دو کلاس درس بوده و تا پایه چهارم توسط سپاه دانش تدریس می شد و بعد از پیروزی انقلاب چند کلاس دیگر به ان اضافه شد و در سال 1376 مدرسه نوساز ساخته شد که داری 5 کلاس ، یک نمازخانه و یک اتاق مدیر و آبدارخانه و سالن می باشد با 1500متر حیاط .

25- شغل : شغل 90% اهالی کشاورزی و مابقی دامداری است

26- دین: دین همه ی اهالی روستا اسلام است و مذهب همه انها شیعه دوازده امامی می باشد.

27- علائق ایینی : اهالی در دهه ی اول محرم به حسینیه می ایند و مراسم عزاداری برای سیدالشهدا و یارانش برپا می کنند و براساس سنت دیرینه حدود 200ساله در روز هفتم محرم مراسم علم گردش برگزار می کنند و به خانه همه اهالی می روند . در روز تاسوعا مراسم دسته روی و پذیرایی از عزاداران طوسکلا در حسینیه شهاب الدین برگزار می کنند و در روز عاشورا به صورت دسته روی و برپایی مراسم عزا در حسینیه طوسکلا انجام می دهند و غروب ان روز مراسم شام غریبان برگزار می کنند. مراسم سوم امام در حسینیه با برپایی عزاداری و نوحه سرایی از اهالی پذیرایی می کنند. و دهه اخر صفر مراسم عزاداری در حسینیه انجام می دهند . در ماه رمضان کلاسهای احکام و قران برگزاری می کنند.و تمام ولادت و شهادت ائمه اطهار را برگزار می کنند.

28- دارای یک مسجد به نام صاحب الزمان(عج) می باشد . اولین مسجدی که در شهاب الدین ساخته شد از کاه وگل بطول 24مترمربع بود تا اینکه در سال 1355با اجر و گچ و اهک به طول 13متر و عرض 8متر ساخته شد.

29- حسینیه : دارای یک حسینیه به نام سیدالشهدا می باشد.اولین حسینیه هم از کاه و گل توسط گذشتگان ساخته شد حدود150سال قبل . دومین حسینیه بعداز چند سال دوباره از کاه و گل تجدید بنا شد و سومین حسینیه که کار ساخت آن همچنان ادامه دارد در سال 1367 به همت اهالی تجدید بنا شد و با زیر بنای 400متر که طبقه اول آن 300متر به اضافه انبار ظروف جمعا 400متر و طبقه اول 400متر و بالکن 100متر و دارای سرویس های بهداشتی زنانه و مردانه به صورت مجزا از هم و آشپزخانه مدرن و حیاط حدود 700متر با دو ورودی مستقل برای خانمها و آقایان است.

30- کتابخانه : در سال 1355 توسط آقای محمود مقدسی که بعنوان سپاه دانش در قبل از انقلاب در محل بوده و در پایان دوران خدمت خود با خرید تجهیزات و مقداری کتاب فعالیت کتابخانه شروع شد و محل ان هم در جنب مسجد بود و بعدها توسط جهاد سازندگی در سال 1361 ساختمان اجری در کنار مسجد ساخته و هرساله تعدادی کتاب به آن هدیه می شود و در حال حاضر دارای 2500جلد کتاب می باشدو توسط دهیاری اداره می شود.

31- گلزار شهدا : قبل از انقلاب اهالی شهاب الدین اموات خود را جهت دفن به روستای اطرب یا طوسکلا می بردند تا اینکه در سال 1360 توسط حاج آقا سیدتقی حسینی پیشنهاد احداث ارامگاه داده شد و با همکاری حاج اقا بیانی گلزار شهدا به مقدار 10000متر تهیه شد و درختکاری به شکل بسیار جالبی انجام گرفت و از ان زمان به بعد در مکان جدید اموات را دفن کردند و الان ۱۰۰نفردر آن دفن شده اند.

 

32- باشگاه ورزشی : در سال 1345 با حمایت و تلاش جوانان روستا اولین باشگاه ورزشی در سطح روستاهای شهر نکا در شهاب الدین ساخته شد و جوانها به ورزش کشتی می پرداختند و کشتی گیران مشهوری هم داشته اند.این بنا تا اوایل انقلاب مورد استفاده قرار می گرفت تا اینکه بعد از پیروزی انقلاب و تشکیل بسیج تحویل سپاه نکا گردید تا از ان برای اموزش نیروها و نگهبانی از روستا استفاده نماید . این ساختمان تا سال 1380در اختیار بسیج قرار داشت و بعلت عقب نشینی خراب شد . در سال 1386 زمینی توسط حاج موسی فرجی مقدار 3000 متر مربع در اختیار دهیاری قرار گرفت و دهیاری هم جهت ساخت سالن ورزشی روباز در اختیار تربیت بدنی قرار داد. و دهیاری اقدام به حصارکشی آن نمود و فعلا فوتبال و والیبال در ان انجام می گرفت.و تا اینکه در دور دوم سفر استانی ریئس جمهور محترم و هیئت همراه به مازندران در ۲۲/۸/۱۳۸۷و در پی بازدید سرزده جناب آقای بشارتی ریئس دفتر مناطق محروم از روستا با درخواست دهیار محترم و اهالی روستا قول احداث سالن ورزشی را دادند و در تاریخ ۲۵/۵/۱۳۸۸ کار ساخت آن به اتمام رسید

33- پایگاه مقاومت : در همان روزهای پیروزی انقلاب و فرمان امام خمینی(ره) پایگاه مقاومت در روستا تشکیل شد و از افراد موثر در تشکیل بسیج روستایمان شهید محمدتقی هاشمی نصب بود ودارای پایگاه مقاومت برادران و خواهران می باشد. در حال حاضر کار ساخت ساختمان پایگاه در دستور کار قرار دارد و پی کنی و بُتن ریزی و دیوارچینی آن به اتمام رسیده است.

34- شورای اسلامی : بعد از انقلاب توسط انجمن اسلامی روستا اداره می شد تا اینکه توسط جهاد سازندگی شورای اسلامی را با رای مردم تشکیل داد ولی بعلت اینکه پشتوانه قانونی نداشت در همان اغازین فعالیت خود متوقف شد و اسامی انان ۱- شعبانعلی صدقی۲- رحیم جوانمرد۳- محمدباقرترابی۴- حسن زارع۵- حیدرقلی نوبخت بودو هرساله اهالی به همین نفرات به صورت شفاهی و نظرخواهی در جمع رای می دادند تا اینکه در سال 1378 اولین شوراهای اسلامی روستا با پشتوانه قانونی در سراسر ایران انتخاب شدند و مشغول بکار شدند و در دوره اول که اقایان رمضانعلی محمدی و حسن تقی پور و محمد جوانمرد بعنوان منتخب مردم انتخاب شدند با تلاش خود بعنوان شورای نمونه روستایی استان مازندران به جشنواره شهید رجایی راه یافتند. درحال حاضر دارای دفتر کار به متراژ20متر و دارای یک اتاق می باشد.

35- دهیاری : در اواخر دوره دوم شورای اسلامی و با پیگیری اعضای محترم شورای اسلامی، دهیاری روستای شهاب الدین تشکیل و شروع بکار در تاریخ 5/10/1385 نمود .دهیاری فعلا با شورای اسلامی در یک اتاق مشغول فعالیت می باشد. و زمین جهت ساخت توسط دهیاری به میزان 150متر خریداری گردید.

36- شورای حل اختلاف : در دوره دوم شورای اسلامی و با همکاری دادکستری نکا در سال 1383 تاسیس و مشغول فعالیت شد و در حال حاضر بصورت اجاره در مغازه ای فعالیت می کند.

37- شهدا : روستای شهاب الدین با تقدیم 9شهید به انقلاب و مهمانی از یک شهید گمنام و 30جانباز و650مرحله اعزام به جبهه از روستاهای بسیار مذهبی استان بشمار می رود.اسامی شهیدان عبارتند از: 1- شهید قاسم خادمی2- شهید شکرالله فردوسی3- شهید مرادعلی سلیمی4- شهید یوسفعلی اسدی طوسی5 شهید مهدی نوروزی6- شهید رسول انصاری7- شهید رجبعلی میرزاپور8- شهید علی خلیلی9- شهید محمدحسن اسدی طوسی10- شهید گمنام . سه تن از شهدای روستای شهاب الدین در حسینیه و مابقی در گلزار شهدا مدفون هستند.

38- حمام عمومی : یک باب حمام عمومی بهداشتی که فعلا تعطیل شده و این سومین حمام در طول دوره شهاب الدین می باشد که در سال 1365 با مشارکت 30% اهالی و همت جهادسازندگی و بخشداری در دولت جمهوری اسلامی ساخته شد. اولین حمام به صورت خزانه ای بوده ودر سال 1345 حمام دوش دار جای حمام خزانه ای قدیمی را گرفت. واین حمام تا سال 1365 مورد استفاده اهالی قرار می گرفت و بصورت ساعتی برای مرد و زن بوده مثلا صبح ها از ساعت 8الی4 بعدازظهر خانمها و از ساعت 4 بعدازظهر الی 8صبح مردها.

39- اثار باستانی: 1- خرگوش تپه2- چماز تپه 3- خضر تپه (ثبت آثارملی۹۳۴۷- ۴ولیکی تپه آثارملی۷۸۴۳

40- اسیاب : در حدود 5/1کیلومتری از محل اسیاب ابی داشت که از اب چشمه حاجی خان چشمه استفاده می کرد به این صورت که اب از بالا هدایت می شد و سنگ بزرگی را می چرخاند و مورد استفاده قرار می گرفت

41- شخصیتها: الف : مذهبی: شیخ محمد بیانی عارف و مرثیه سرای بزرگ بود که تخلص آن به نام نادم است حجت الاسلام بیانی امام جمعه شهرستان نکا از سالهای 1360 تا 1375. ب:سیاسی: احمد اسدی بخشدار مرکزی نکا از سالهای 1377تا 1384. نجاتعلی سلیمی معاون فرماندار از سال86 تا به حال ج: ورزشی: محمد جوانمرد دارای درجه مربیگری D اسیا در زمینه فوتبال

42- چگونگی پیدایش روستای شهاب الدین: تاریخ و فرهنگ هر قوم و ملتی سراسر از فراز ونشیبهای است که بیش از چندین قرن تحمل رنج و زحمت و مشقت و درد پایه گذاری می گردد که بر اثر جنگ و خونریزی به دست ظالمان و ستمگران به یکباره نابود می شود یا بخاطر بروز بیماری ها مثل طاعون و وبا و یا بر اثر بلایای طبیعی مثل سیل و زلزله همه چیز از بین می رود و فقط به خاطره ها می پیوندد .

آنچه که در تاریخ در مورد نامگذاری روستاها و شهرها و آبادیها بدان برخورد می کنیم و امروزه به ان نام خوانده می شوند پای اولین آدمهایی است که به انجا رسیده اند و یا دستور ساخت آن را داده اند و یا پادشاهی به نام فرزند خود نامیده است و یا بخاطر وجود حیوانی در آن منطقه است یا شکل طبیعت آن منطقه می باشد که در نامگذاری آن تاثیر بسیار مهمی دارد.

انچه را از بزرگان و ریش سفیدان در مورد شهاب الدین نقل شده و آنها خود از پدران شنیده اند چهار برادر بودند به نامهای شهاب الدین .مورندین .خورندین و عزت الدین از نواحی سرزمین هندوستان که کار آنها تجارت و بازرگانی بوده و آنها فرشهای گران قیمت و نفیس را از شمالی ترین نقطه به جنوبی ترین نقطه ی مال رو از طریق جاده ابریشم حمل می کردند و سفارشات و درخواستهای مردم را به انها می دادند در یکی از این سفرها در نواحی قومیس(منطقه دامغان امروزی) مورد حمله راهزنان و یاغیان قرار گرفتند که بر اثر این حمله بسیاری از مال و اموال انها از بین رفت و نگهبانان آنها نیز کشته شدند در همان اغاز درگیری یکی از برادرها متوجه نیت راهزنان شد و مقداری از طلا و جواهرات خود را در مکان مناسب جاسازی کرد و بعد از اینکه راهزنان به مال واموال رسیدند از منطقه متواری شدند و بعد از این ماجرا برادران دیگر بسیار گریه و زاری می کردند و تا اینکه این برادر به انها دلداری داد و موضوع مخفی کردن مقداری از دارایی خود را به آنها گفت و انها تصمیم گرفتند در دامغان برای مدتی بمانند . بعد از گذشت مدت زمانی متوجه می شوند اب و هوای این منطقه و خشکسالی مانع حضور انها در دامغان است پس تصمیم گرفتند به مکان خوش آب و هوا تری مهاجرت نمایند و بعد از گذشت چندسال به این منطقه (شهاب الدین فعلی)می رسند و با فروش طلا وجواهر مقداری ملک خریداری می کنند. وهر یک از برادرها چشمه ای را انتخاب می کند و شهاب الدین در کنار چشمه پر آبی ساکن می شود و بعد ها به نام این برادر خوانده می شود و اهسته اهسته مردم در کنار این چشمه جمع می شوند و نام شهاب الدین چشمه را تشکیل می دهند تا اینکه در زمان حکومت بابا خان در دوره اغامحمدخان خواجه چنان کشتاری در مازندران براه می افتد که اکثر روستاهای همجوار از بین می رود و خالی از سکنه می شود مثل روستای نوکنده،بازار سر،اسیابسر،سیورسی،برزی محله،ولین اباد،نیره اباد(پیرحمزه) و کوه خیل . در ان کشتار بسیاری از اهالی روستای شهاب الدین به روستای برارده از توابع شهرستان ساری مهاجرت کرده و هرگز بر نگشتند. و از انها تعداد کمی در شهاب الدین باقی ماندند - دهیاری روستای شهاب الدین




پست های مشابه یا مرتبط با این مطلب

درباره روستای شهاب الدین


نظرات و پیشنهادات شما

عنوان مطلب :درباره روستای شهاب الدین
تعداد نظرات به این مطلب:8
ارسال شده در تاریخ 06-09-1395 @ 18:19 توسط فخرالدین اسدی طوسی-- لینک مطلب
فخرالدین اسدی طوسی
پیغام
عزیز دل انگیز رفیق شفیق سرور ارجمند و زحمتکش جناب آقای صدقی دهیار پرتلاش روستای آباد آباء و اجدادیم:
دست مریزاد خدا قوت.

اگر امکانش برای جنابعالی فراهم است از بزرگان روستا که خدا سایه ی ایشان را بر سر ما مستدام بدارد مصاحبه فرمایید تا تاریخ شفاهی ایشان ماندگار شود تا گذر زمان و نیز اختلاف شدید عصر سنت با دوران مدرنیته باعث گم شدن اصالت و همچنین احساس بی هویتی به فرزندانمان دست ندهد.

بافروتنی و مهر
فخرالدین اسدی طوسی
 -    -    -  

ارسال شده در تاریخ 07-03-1394 @ 00:13 توسط عليرضا جوانمردطوسي-- لینک مطلب
عليرضا جوانمردطوسي
پیغام
سلام من از شما خواهش دارم وقت بيشتري براي نوجوانان و جوانان محل صرف فوتبال بشه
[ shahabodin.blogfa.com ]  -   [ایمیل]  -    -  

ارسال شده در تاریخ 02-04-1393 @ 13:40 توسط مجید شهاب الدینی-- لینک مطلب
مجید شهاب الدینی
پیغام
سلام امید وارم بتوانم ار روستای شما دیدن کنم ممنون
[ s ]  -   [ایمیل]  -    -  

ارسال شده در تاریخ 29-12-1392 @ 22:21 توسط مجید شهاب الدینی یاریزی-- لینک مطلب
مجید شهاب الدینی یاریزی
پیغام
سلام خیلی دوس دارم از روستا شما دیدن کنم
 -    -    -  

ارسال شده در تاریخ 28-11-1392 @ 19:30 توسط طوسی-- لینک مطلب
طوسی
پیغام
سلام..ممنون از اطلاعات خوبی که درباره روستامون دادین..زحمت کشیدین.توفیق رفیق راهتون باشه..
 -    -    -  

ارسال شده در تاریخ 31-02-1391 @ 23:34 توسط علیرضا-- لینک مطلب
علیرضا
پیغام
در روستا تعامل بین شورا و دهیار عامل مهمی در پیشرفت روستاست؛
 -    -    -  

ارسال شده در تاریخ 17-03-1390 @ 21:46 توسط قاسم-- لینک مطلب
قاسم
پیغام
سلام بر دهیار شاوندین .اگر میشه اطلاعات بیشتر . بسیار عالی. :
[ وبسایت ]  -    -    -  

ارسال شده در تاریخ 16-03-1390 @ 18:17 توسط محسن تقی پور-- لینک مطلب
محسن تقی پور
پیغام
سلام
خيلي جالب و زيبا
واقعا خوشحال شدم
به نظر من اطلاع رساني در مورد وب سايت خيلي كم هستش
[ shahabodin.blogfa.com ]  -   [ایمیل]  -    -  



ارسال نظر
* نام
وبسایت
ایمیل
:) :( :P :o :C ;Y :0 :D :/ :s :r ;) :H) :i) :Q)

کاراکتر باقی مانده

* پیغام
CAPTCH تصویر امنیتی
تغییر تصویر
تصویر امنیتی

 

 


آخرین مطالب بخش دهیاری شهاب الدین

درباره روستای شهاب الدین

 

 

 

 





نمایش بر اساس آرشیو ماهانه